Preheader
Webversion
Header
Projetct Brabo II : Werken begin 2020

Beste,

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, trekt tussen januari en maart 2020 nieuwe draadstellen op de hoogspanningslijn in de omgeving van Stabroek en Zandvliet. Dit gebeurt in het kader van het project Brabo II. Om deze werken te kunnen uitvoeren, is Elia genoodzaakt om de snelweg A12, de Blauwhoefstraat, de ringweg R2 en de Kruisweg (N180) op verschillende data (gedeeltelijk) af te sluiten. Hieronder geeft Elia u per omgeving een overzicht mee.

Let op: indien de werkzaamheden door slechte weersomstandigheden niet kunnen doorgaan op de voorziene data, zullen de werken later worden uitgevoerd.

 
Korte afsluitingen snelweg A12 en ringweg R2

Afsluiting van A12 in Zandvliet : 

Elia voert werken uit boven de A12 ter hoogte van Zandvliet. Dit gebeurt op de volgende zondagen: 12 januari, 26 januari, 2 februari en 16 februari 2020, telkens van 07u tot 18u.

Op die dagen kan het verkeer op de snelweg A12 in beide richtingen over één rijstrook rijden. Met de ondersteuning van ploegen van de wegpolitie wordt de snelweg op bepaalde momenten kortstondig afgesloten.

 
 
Richting Nederland :
  • Het verkeer op de A12 vanuit Antwerpen richting Nederland beschikt op de bovenstaande dagen ter hoogte van Zandvliet over één rijstrook
Richting Antwerpen :
  • Het verkeer op de A12 vanuit Nederland richting Antwerpen beschikt op de bovenstaande dagen ter hoogte van Zandvliet over één rijstrook
Richting Scheldelaan :
  • Het verkeer richting de Scheldelaan kan geen gebruik maken van de afrit Zandvliet (nr. 11), maar volgt een omleiding via het complex Antwerpen-Haven, de R2 en de afrit Lillo (nr. 12).
 

Afsluiting van oprit A12 richting Antwerpen
De oprit Stabroek (nr.13) van de A12 richting Antwerpen en richting R2 (Gent) wordt volledig afgesloten tijdens volgende weekends: zaterdag 1 februari en zondag 2 februari, zaterdag 8 februari en zondag 9 februari en op zaterdag 15 februari 2020, telkens van 7u tot 18u.

Tijdens deze momenten wordt het verkeer via de A12 omgeleid. Het verkeer richting Gent en Antwerpen wordt omgeleid via de Kruisweg (N180), de Noorderlaan en de opritten van het complex Kanaaldok B1/B2 (nr. 13). Ook het verkeer op de A12 vanuit Nederland en Antwerpen moet op deze dagen op de A12 de uitrit Stabroek (nr. 13) nemen en de omleiding via de Kruisweg volgen om hun weg richting Antwerpen of Gent verder te kunnen zetten.

 

Afsluiting van oprit A12 richting Antwerpen en op- en afrit R2 Gent
De oprit van de A12 in Stabroek richting Antwerpen en richting R2 wordt afgesloten op zondag 16 februari 2020 van 7u tot 18u. Het verkeer in beide richtingen wordt omgeleid. Het verkeer richting Antwerpen en Gent moet een omleiding volgen via de Kruisweg en de oprit Kanaaldok B1/B2 (nr. 13) van de R2. Ook het verkeer vanuit Antwerpen naar de R2 moet via de uitrit Stabroek (nr. 13) deze omleiding volgen. Het verkeer op de A12 tussen Antwerpen en Nederland rijdt die dag over één rijstrook.

 

Omleiding en afsluitingen van R2
Het verkeer op de R2 rijdt zowel richting Antwerpen als richting Gent op één rijstrook op zondag 23 februari 2020 tussen 7u en 18u. De weg wordt tijdelijk afgesloten met inzet van ploegen van de wegpolitie. Daarnaast wordt het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 (nr.13) van de R2 die dag volledig afgesloten.

 
Lange afsluitingen van Blauwhoefstraat en Kruisweg

Afsluiting van Blauwhoefstraat :

De Blauwhoefstraat wordt vanaf 27 januari tot en met 10 april 2020 volledig afgesloten voor verkeer vanaf het kruispunt Noorderlaan tot en met de Lillobrug. De Blauwhoefstraat is bereikbaar via de Antwerpsebaan.

 
 

Afsluiting van Kruisweg (N180) :

De Kruisweg (N180) wordt tussen 24 februari en 7 maart en tussen 16 maart en 28 maart 2020 volledig afgesloten in beide richtingen. Ook het fietspad is dan niet meer bereikbaar. Het verkeer wordt omgeleid via de Antwerpsebaan, die parallel loopt met de Kruisweg.

De bedrijven in de Kruisweg blijven toegankelijk tijdens de werken. Projectmedewerker Paul Dereymaeker (+32 475 92 39 74) neemt hierover persoonlijk contact op met de betrokken bedrijven.

 
Image
 

Het project Brabo II

Elia werkt sinds het voorjaar van 2018 aan het project Brabo II in de Antwerpse haven. Op lokaal niveau versterkt Elia met Brabo de capaciteit van het net om met het toenemende elektriciteitsverbruik in de haven van Antwerpen de elektriciteitsbevoorrading te garanderen. Op nationaal en internationaal niveau versterkt het project de Noord-Zuid-as van België en het internationale Europese elektriciteitsnet. Dit verbetert de mogelijkheden van internationale marktwerking en vermindert de afhankelijkheid van het Belgische productiepark.

 
 
Facebook   Linkedin   Twitter
 
 
elia.be/brabo

Contact us:
omwonenden@elia.be
T: 0800-11-089
 
 
Uitschrijven van deze lijst