Elia News
Deze mail in uw browser zien
Image
 
Image
 
Sterk operationeel jaar voor Nemo Link

Nemo Link kan 1 jaar na de ingebruikname sterke operationele resultaten voorleggen. De onderzeese HVDC-verbinding tussen België en het VK was meer dan 96% beschikbaar. De elektriciteit ging vooral in de richting van het VK. Sinds november biedt Nemo Link ook nominaties per uur aan. Onverwachte schommelingen in verbruik en productie kunnen zo beter opgevangen worden.
 
LEES MEER
 
 
 
Image
 
Image
 
 
Elia andermaal 'Top Employer'

Voor het derde jaar op rij is Elia ‘Top Employer’. Het label wordt toegekend aan bedrijven met een sterk HR-beleid. Volgens het rapport van de jury behoort Elia tot de top 3 van de bedrijven die de grootste vooruitgang boeken. Onze sterkste punten zijn “Talent Acquisition” en “Compensation & Benefits”. In België zijn er dit jaar 72 bedrijven die het label kregen.
 
LEES MEER
 
 
 
ESO wordt Elia Group

Elia System Operator (ESO) is omgedoopt tot Elia Groep en blijft de beursgenoteerde moedermaatschappij. Elia Groep heeft aandelen in verschillende dochter-ondernemingen zoals het recent opgerichte Elia Transmission Belgium dat onlangs is aangesteld als transmissienetbeheerder (TNB) voor het hoogspanningsnet in België. Daarmee is de interne reorganisatie afgerond. Binnen de groep is er nu een strikte scheiding tussen gereguleerde en niet-gereguleerde activiteiten waar energie-regulator CREG op aangedrongen had.
 
LEES MEER
 
Image
 
 
 
4de Open Innovation Challenge

Elia groep organiseert andermaal een innovatiewedstrijd voor startups. De vierde editie focust op de ontwikkeling van digitale oplossingen voor een veilig net- en databeheer. De Open Innovation Challenge helpt Elia en 50Hertz om te innoveren in specifieke facetten van haar opdracht als netbeheerder. Daarvoor worden projecten opgezet met startups en kmo’s. De winnaar ontvangt 20.000 euro en kan zijn project binnen Elia groep voort ontwikkelen.
 
LEES MEER
 
Open Innovation Challenge
 
 
 
Sectorconvergentie bij 50Hertz

50Hertz zet een samenwerkingsproject op met Stadtwerke Rostock om de efficiëntie van het energiesysteem te verbeteren. Overschotten aan groene stroom zullen worden omgezet naar warmte.  Dit jaar wordt gestart met de bouw van een Power-to-Heat installatie van 20 MW. Eind 2019 kondigde 50Hertz een gelijkaardig initiatief aan met Neubrandenburger Stadtwerke. Door samen te werken met de industrie maakt 50Hertz sector-koppeling mogelijk tussen elektriciteit en warmte.
 
LEES MEER
 
Image
 
1ste publieke optreden voor Stefan Kapferer

Stefan Kapferer was één van de gastsprekers op de jaarlijkse energieconferentie van de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Het was zijn eerste publieke optreden sinds hij in december 2019 begon.  Stefan Kapferer kondigde er een nieuw record aan voor 2019: meer dan 60 procent van de getransporteerde stroom bij 50Hertz was afkomstig van hernieuwbare bronnen. 50Hertz is daarmee één van de wereldwijde koplopers.
 
Kapferer
 
 
CGS-convertor klaar voor testfase

50Hertz start met uitgebreide testen in het conversiestation van Bentwisch. De installatie maakt deel uit van het Combined Grid Solution (CGS) project dat een interconnector realiseert tussen offshore windparken in Denemarken en Duitsland. Dit is een wereldprimeur. Omdat het Deense en het Duitse net niet synchroon zijn, is er bij het uitwisselen van stroom een frequentie-transformatie nodig. Dat gebeurt in het conversiestation van Bentwisch bij Rostock. Het CGS-project wordt in de eerste jaarhelft van 2020 operationeel.
 
LEES MEER
 
Image
 
 
 
Image
Interconnecties
Import en export, maandelijkse veilingen en prijsconvergentie in de CWE-zone.
​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Dienst systeem
Volumes van geactiveerde reserves en schommeling van de onevenwichtsprijzen.

​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Verbruik en productie
Productie- en verbruiksgegevens en belastingskromme van het Elia-net.
​​​​​​​
LEES MEER
 
 
Image
Gegevens MNA
Day ahead referentieprijs van de Belgische biedzone.


LEES MEER
 
Image
Total solar forecast
Voorspelling offshore en onshore windproductie.

​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Total wind forecast
Huidige zonneproductie en vooruitzichten Intraday en Day-Ahead.
​​​​​​​
LEES MEER
 
 
Image   Image   Image
 
 
Verantwoordelijke uitgever:
​​​​​​​Pascale Fonck


Keizerslaan 20
B-1000 Brussel
 
 
Uitschrijven van deze lijst
Voorkeuren updaten