Elia News
Deze mail in uw browser zien
Image
 
Stefan Kapferer start als CEO 50Hertz
 
Nieuwe CEO voor 50Hertz

Stefan Kapferer is gestart als CEO van Elia’s Duitse dochterbedrijf 50Hertz. Kapferer brengt heel wat ervaring en expertise mee. Tot voor kort was hij hoofd van de BDEW, de Duitse federatie van de energie- en waterindustrie. Dankzij eerdere functies als plaatsvervangend secretaris-generaal van de OESO in Parijs en Staatssecretaris bij het Federale Ministerie van Economie en Technologie, heeft Stefan Kapferer ook internationale ervaring en een sterk netwerk.
 
LEES HET PERSBERICHT
 
 
 
Elia groep publiceert kwartaalcijfers

Elia groep heeft haar tussentijdse verklaring gepubliceerd voor Q3 2019. De hoogtepunten zijn de bevestiging van de financiële vooruit-zichten voor 2019, de goedkeuring van de nieuwe bedrijfsstructuur van Elia groep door de raad van bestuur, de inhuldiging van het MOG en de ondertekening van een MoU tussen 50Hertz en Parkwind.
 
LEES HET PERSBERICHT
 
Kwartaalverslag Elia groep
 
 
 
Stakeholders’ Day 2019

Op 22 november organiseerde Elia naar jaarlijkse gewoonte de Stakeholders’ Day. Voor de meer dan 150 gasten uit de Belgische energiesector was een gevarieerd programma uitgewerkt onder het centrale thema ‘Accelerating the Energy Transition’. De Belgische klimaatexpert Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) en de Amerikaanse milieuactivist Paul Hawken gaven een inspirerende speech over klimaatverandering en CO2 reductie. Voorts kwamen talrijke topics aan bod over zowel het Belgische als het Europese elektriciteitssysteem.
 
BEKIJK DE AFTERMOVIE
 
Stakeholders' Day 2019
 
Kanaal Z reportage over SAFIR

SAFIR is een groep van 13 publieke en private organisaties die het gebruik van drones test voor een brede waaier aan toepassingen in België. Elia groep maakt deel uit van het SAFIR-consortium en gebruikt drones voor de inspectie van hoogspanningslijnen. Het doel van het SAFIR-project is om de implementatie van drone-diensten in Europa te bevorderen.
 
BEKIJK DE REPORTAGE
 
Safir
 
 
 
ENSTO-E
 
ENTSO-E viert 10e verjaardag

Op 13 november organiseerde ENTSO-E een conferentie in Helsinki ter ere van zijn 10e verjaardag. Pascale Fonck (Chief External Relations Officers bij Elia, en ondervoorzitter van ENTSO-E) blikte terug op de verwezen-lijkingen van ENTSO-E tijdens het voorbije decennium en deelde de visie voor 2030. Chris Peeters (CEO Elia groep) gaf een inleidende keynote speech over digitale en innovatieve oplossingen.  
 
EUW19
 
Elia aanwezig op EUW19

Tijdens de European Utility Week in Parijs nam Chris Peeters (CEO Elia groep) deel aan een panelgesprek rond de grootste uitdaging-en van de energiesector. Hij onderlijnde het belang van de uitbouw van de nodige elektri-sche en digitale infrastructuur. David Zenner (Customer Relations) en Johan Maricq (Innovation) gaven toelichting over hoe Elia bijdraagt tot een consumentgericht energiesysteem. 
 
 
 
Elia publiceert bevoorradings-zekerheidstudie voor België

De probabilistische analyse voor de winter 2020-21 bevat belangrijke informatie waarmee de federale minister van Energie rekening kan houden om een beslissing te nemen over het vereiste volume aan strategische reserve. Het rapport biedt ook een vooruitblik op de nood van het aanleggen van een strategische reserve voor de winters 2021-22 en 2022-23.
 
RAADPLEEG DE STUDIE
 
Elia publiceert studie rond bevoorradingszekerheid winter 2020-21
 
50Hertz zal groene stroom ten volle benutten

50Hertz en Neubrandenburger Stadtwerke bouwen een installatie voor klimaatvriendelijke warmtevoorziening. Deze oplossing met een capaciteit van 30 megawatt zal het teveel aan groene stroom omzetten in warmte. Zo voor-komt men overbelasting van het net zonder verlies van hernieuwbare energie. Dit project is een primeur voor Duitsland en zou tegen eind 2023 klaar zijn. 
 
LEES HET PERSBERICHT
 
50Hertz
 
 
 
SIDC Partijen bevestigen succesvolle go-live Wave 2

Genomineerde elektriciteitsmarktbeheerders en transmissiesysteembeheerders bevestigen de succesvolle go-live van Wave 2, de tweede lanceringsgolf van de SIDC (voorheen bekend als XBID). De succesvolle go-live breidde de continue handel in elektriciteit uit naar Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië en Slovenië. Een derde go-live lanceringsgolf wordt verwacht tegen eind 2020.

LEES HET PERSBERICHT
 
 
 
Image
Interconnecties
Import en export, maandelijkse veilingen en prijsconvergentie in de CWE-zone.
​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Dienst systeem
Volumes van geactiveerde reserves en schommeling van de onevenwichtsprijzen.

​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Verbruik en productie
Productie- en verbruiksgegevens en belastingskromme van het Elia-net.
​​​​​​​
LEES MEER
 
 
Image
Gegevens MNA
Day ahead referentieprijs van de Belgische biedzone.


LEES MEER
 
Image
Total solar forecast
Voorspelling offshore en onshore windproductie.

​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Total wind forecast
Huidige zonneproductie en vooruitzichten Intraday en Day-Ahead.
​​​​​​​
LEES MEER
 
 
Image   Image   Image
 
 
Verantwoordelijke uitgever:
​​​​​​​Pascale Fonck


Keizerslaan 20
B-1000 Brussel
 
 
Uitschrijven van deze lijst
Voorkeuren updaten