Elia News
Deze mail in uw browser zien
Image
 
New structure Elia Group
 
Aandeelhoudersvergadering stemt in met gewijzigde bedrijfsstructuur Elia groep 

Een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering heeft op 8 novemer ingestemd met de nieuwe bedrijfsstructuur van Elia groep. Daarmee willen we onze organisatie optimaliseren. De huidige transmissienetbeheerder ‘Elia System Operator’ wordt een holding en krijgt een nieuwe naam ‘Elia Group’ die beursgenoteerd blijft. Nadat de nieuwe structuur is doorgevoerd, zal het holdingbedrijf verschillende filialen hebben, waaronder het recent opgerichte ‘Elia Transmission Belgium’. 

LEES HET PERSBERICHT
 
 
 
CREG keurt tarieven Elia voor de periode 2020-2023 goed

Elia's goedgekeurde tariefvoorstel bepaalt de elektriciteitstransmissietarieven tijdens deze periode. Ondanks de inflatie en de voortzetting van het ambitieus investeringsprogramma van Elia zullen de tarieven voor de transmissie van elektriciteit gedurende de periode 2020-2023 globaal met 1 % dalen in 2023 in vergelijking met de huidige transmissienettarieven (2019).
 
LEES HET PERSBERICHT
 
Goedkeuring tarief 2020-2023
 
 
 
Nemo Link
 
Go-live intraday capaciteitsveiling Nemo Link

Nemo Link en Elia bevestigen 14 november 2019 als verwachte Go-Live datum van het nieuwe intraday capaciteitsproduct. De eerste expliciete veiling zal naar verwachting om 9.30 CET openen en om 9.55 CET sluiten voor de leveringsperiode van 12.00 tot 18.00 CET. Het zal de eerste Channel Interconnector zijn die nominatiepoorten per uur aanbiedt die marktpartijen in staat stellen om hun fysieke posities bijna realtime te optimaliseren. 
 
LEES HET PERSBERICHT
 
MoU 50Hertz en Parkwind
 
50Hertz tekent MoU met Belgische Parkwind

Parkwind en 50Hertz gaan samen een offshore transformatorplatform bouwen op de Baltische zee om het nieuwe windpark Arcadis Oost 1 aan te sluiten op het Duitse hoogspan-ningsnetwerk. 50Hertz heeft hiervoor een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met het Belgische Parkwind. Het is het eerste project van Parkwind in Duitsland.

 
LEES HET PERSBERICHT
 
 
 
Elia groep benoemt Michael von Roeder tot Chief Digital Officer

Vanaf 1 november 2019 zal Michael het digitale transformatieprogramma van Elia groep leiden, zowel voor de gereguleerde als niet-gereguleerde activiteiten. Hij komt aan het hoofd van de departementen IT en Digital. Als CDO zal Michael von Roeder lid worden van het Elia Group Committee (EGC).  
 
LEES HET PERSBERICHT
 
Michael von Roeder CDO Elia groep
 
50Hertz verkozen tot vrouwvriendelijk bedrijf

De BRIGITTE Employer Study 2019 benoemde 50Hertz tot een van de beste werkgevers voor vrouwen in Duitsland. 50Hertz scoorde vooral goed op het gebied van "Maatregelen om werk en gezinsleven te combineren", "Carrière in het topmanagement" en "Transparantie". Dat zijn drie van de zes kerngebieden die doorgroeimogelijkheden voor vrouwen stimuleren.
 
50Hertz vrouwvriendelijk bedrijf
 
 
 
Elia test crisisorganisatie tijdens jaarlijkse oefening

De crisiscellen van Elia hielden in oktober de jaarlijkse crisisoefening om bestaande procedures te testen. Het scenario van dit jaar omvatte uitzonderlijke weersomstandigheden die leidden tot de activering van het afschakelplan. Aan de crisisoefening namen ook collega’s van Fluvius en het Nationaal Crisiscentrum deel om de coördinatie in een crisissituatie uit te testen.

 
 
Project Brabo
 
Elia realiseert overspanning Schelde in Brabo-project

Concreet gaat het om acht kabels van tien ton die over een afstand van anderhalve kilometer en op een hoogte van maar liefst 198 meter worden gespannen. De Brabo-masten behoren dan ook tot de hoogste in België en de derde hoogste in Europa. Project Brabo zal de bevoorradingszekerheid van de Antwerpse haven en België versterken.
 
project Brabo
 
BEKIJK DE REPORTAGE
 
15 kV Monceau-Charleroi
 
Indienststelling tweede 150 kV-luchtlijn Monceau-Charleroi 

Vanaf 17 september wordt de stad Charleroi volledig bevoorraad vanuit het 150 kV-net van Elia. Deze belangrijke aanpassingswerken op de luchtlijn Monceau-Charleroi werden uitgevoerd om het net te moderniseren en de bevoorradingszekerheid in de regio te versterken.
 
15 kV Monceau-Charleroi
 
Firefly on Elia high voltage lines
 
Voor het eerst ‘Firefly’s’ op hoogspanningslijn Elia

In Noordschote brengt Elia een nieuw soort vogelbebakening aan over een lengte van 3 kilometer. Firefly's verbeteren de zichtbaarheid van luchtlijnen en verminderen aanvliegingen. Volgens Natuurpunt komen elk jaar minstens 170.000 vogels om het leven in België door aanvliegingen met hoogspanningslijnen. 
 
Firefly on Elia high voltage lines
 
LEES HET PERSBERICHT
 
 
 
Start infomarkten
Massenhoven-Van Eyck


Elia organiseert in november en december 10 infomarkten over het project Massenhoven-Van Eyck. De luchtlijn krijgt nieuwe geleiders om het hoogspanningsnet tussen Zandhoven en Kinrooi te versterken. Dit is nodig om de toenemende elektriciteitsstromen beter te organiseren en meer elektriciteit uit te wisselen met Nederland. De luchtlijn is 92 km lang en overspant 15 gemeenten in de provincies Antwerpen en Limburg.
 
 MEER INFORMATIE
 
Informarkten Massenhoven - Van Eyck
 
 
 
Partnership Elia and Vias

Partnerschap tussen Elia en instituut voor verkeersveiligheid Vias

Elia en Vias verbinden zich tot een partnerschap van twee jaar om de verkeersveiligheid bij Elia verder te versterken. Elia gaat hiermee een stap verder op vlak van sensibilisering en het promoten van goede praktijken bij haar medewerkers. Elia en Vias werken al sinds 3 jaar samen aan verschillende initiatieven rond verkeersveiligheid.

BEKIJK DE VIDEO
 
 
 
Image
Interconnecties
Import en export, maandelijkse veilingen en prijsconvergentie in de CWE-zone.
​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Dienst systeem
Volumes van geactiveerde reserves en schommeling van de onevenwichtsprijzen.

​​​​​​​
LEES MEER
 
Image
Verbruik en productie
Productie- en verbruiksgegevens en belastingskromme van het Elia-net.
​​​​​​​
LEES MEER
 
 
Image
Gegevens MNA
Day ahead referentieprijs van de Belgische biedzone.

LEES MEER
 
Image
Total solar forecast
Huidige zonneproductie en vooruitzichten Intraday en Day-Ahead.
LEES MEER
 
Image
Total wind forecast
Voorspelling offshore en onshore windproductie.
​​​​​​​
LEES MEER
 
 
Image   Image   Image
 
 
Verantwoordelijke uitgever:
​​​​​​​Pascale Fonck


Keizerslaan 20
B-1000 Brussel
 
 
Uitschrijven van deze lijst
Voorkeuren updaten